376

Om VFFUdskriv side

Viborg F.F. blev grundlagt 1. april 1896, hvor det hele startede med noget helt andet end fodbold.

Pokalfinalen 1/6 - 2000 Viborg FF- AaBBl.a. var idrætsgrene som gymnastik, cricket, hockey, boksning, atletik, skiløb, vægtløftning og brydning en del af Viborg F.F. Heraf navnet Viborg Fodsports Forening, fordi man åbenbart mente, at de andre sportsgrene også var ”fodsport”. Fodbolden kom først til et parår senere.

Klubbens første store sportslige højdepunkt kom i 1924, hvor Viborg F.F. hjemførte mesterskabet i Mesterrækken. Rækken var den bedste i Jylland, så det var en stor titel på det tidspunkt for den midtjyske domkirkeby.

Op gennem 50’erne kæmpede VFF for at komme op i divisionerne, men først i 1959 lykkedes det at komme op i 4. division for første gang, idet kvalifikationen hertil havde fejlet ved adskillige lige ved og næsten forsøg. En af de spillere der var med til oprykningen var Erik Bundgaard. Hans 421 kampe for klubben stod som klubrekord indtil foråret 2008, hvor Mr. Viborg, Jakob Glerup, satte sig på denne flotte klubrekord. Da Jakob stadig er aktiv, vides det endnu ikke, hvor mange kampe han kan nå op på, inden han stopper hans flotte professionelle karriere.

Bortset fra et par sæsoner i starten af halvfjerdserne har Viborg F.F. siden 1959 aldrig været placeret i turneringer under divisionsrækkerne.

Viborg FF var en af de første klubber i landet til at indføre professionalisme i 1978.  Dette betød samtid at klubben skulle have såvel en professionel afdeling som an amatør afdeling.

Klubbens fornemste bedrift var i sæsonen 1999/2000, hvor bronzen med mindst mulig margin glippede, hvorimod man kunne lade sig fejre som vindere af den landsdækkende pokalturnering, DONG Cup-en.