Menu

Tre point til Danmarksserien

image
28. august 2017 kl. 10:11

Artikel fra Viborg Folkeblad.

 

Det endte med at blive spændende til sidst, men reelt havde Viborg FF lørdagens danmarksserieopgør mod Skanderborg under fuld kontrol, og havde derfor også fortjent at sikre sig sæsonens første sejr.

 

Den kom også i hus via 2-1, men der var til tider en smule panik på i VFF-feltet, da Skanderborg i slutfasen pumpede lange bolde frem mod VFF-forsvaret, der havde sit hyr med nogle velvoksne Skanderborg-folk.

VFF kom tidligt foran med 1-0 på et flot mål af Alexander Dissing Bøgh Pedersen via et oplæg fra Jacob Vetter, der fik en halvleg på danmarksserieholdet. VFF var generelt i kontrol i første halvleg. Det var ikke sådan, at hjemmeholdet vadede i chancer, men det var klart VFF, der havde bedst styr på spillet.

Skanderborg havde en opblomstring i begyndelsen af anden halvleg, men den blev bremset, da Kasper Jørgensen fuldendte et flot VFF-angreb ved at score til 2-0. VFF havde herefter flere store chancer for at lukke opgøret, men den sidste skarphed manglede.

Derfor blev det pludseligt ret spændende, da Skanderborg udnyttede en dødbold til at reducere med cirka 10 minutter tilbage. Skanderborg pressede på, hvilket gav VFF kontrachancer - men igen manglede skarpheden. Skanderborg fik også en kæmpechance for at udligne, men Lasse Kjær i målet diskede op med en stor redning.

Der var spænding til sidste fløjt, men efter cirka 94 minutter kunne spillerne og træner René Kjærsgaard række hænderne i vejret og glæde sig over den første danmarksseriesejr.

 

Benhårdt arbejde betaler sig

- Vi spillede en rigtig god kamp, hvor vi fulgte op på det, som vi viste i Holstebro. Vi leverede en omgang benhårdt arbejde, og det er det, som vi snakker om. Det kommer til at gøre ondt at være med i danmarksserien, men blå mærker forsvinder - det gør pointene ikke, sagde René Kjærsgaard, der ærgrede sig en smule over, at det ikke lykkedes at lukke kampen via yderligere en scoring.

Viborg FF har nu hentet fire point i sæsonens første fire kampe, og det var i trænerens øjne vigtigt at komme pointmæssigt i gang.

- De her sejre betyder meget. De unge knægte har brug for det. De er ved at vænne sig til, at det hedder danmarksserie. Det er ikke FK Viborg U et eller andet. Her bliver der gået til vaflerne i 90 minutter, og det er vi ved at banke ind i hovedet på dem, sagde træneren.

Han føler, at det netop nu går den rigtige vej, men han ved også godt, at det er et uerfarent hold, han råder over. Blandt andet derfor har han, ligesom klubbens førstehold, meget fokus på, at man også til træning giver sig fuldt ud og også har masser af hårde fysiske nærkampe, da det er den eneste måde, at spillerne vender sig til den hårdhed, der er i kampene.

Han er også bevidst om, at et så ungt hold kan have offdays, hvor intet fungerer. Men han føler allerede nu, at spillerne har lært at parkere den slags skuffelser, lære af dem og arbejde videre.

- Lige nu kan jeg mærke, at stemningen bliver bedre og bedre. Intensiteten til træning bliver bedre og bedre, og der bliver mere og mere kamp om pladserne. Så det er fedt, sagde han.

Hovedsponsor

Samarbejdspartner

Green Production

Facebook

Næste kamp - DanmarksserieHerre-DS • Pulje 4

Hjemme mod
Lystrup IF
24. mar
Kl. 11.30
Viborg FF's Kunstgræsbane
Herre-DS - Pulje 4

Danmarksserien - StillingHerre-DS • Pulje 4

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 Vejgaard B 14 8 4 2 28
2 Holstebro B 14 8 3 3 27
3 Viby IF 14 7 2 5 23
4 Viborg FF 14 6 5 3 23
5 Hedensted IF 14 6 4 4 22
6 AaB 14 5 6 3 21
7 Lystrup IF 14 5 3 6 18
8 Vatanspor 14 5 1 8 16
9 FC Skanderborg 14 2 2 10 8
10 Randers Freja 14 1 4 9 7
Kommende kampe
Februar 2018
24.
lørdag
10.00
Viborg FF
Herrer
U15
U15 Drenge Liga 2 / Træningskamp • Privat
Viborg FF's Kunstgræsbane
Vester Hassing GF
Viborg FF's Kunstgræsbane
24.
lørdag
12.00
Viborg FF
Herrer
U14
U14 Drenge - 11:11 Vinter 3 x 25 min. • Pulje 1
Viborg FF's Kunstgræsbane
Aulum IF
Viborg FF's Kunstgræsbane
24.
lørdag
14.00
Viborg FF
Herrer
Senior
Herre Danmarksserien / Træningskamp • Privat
Viborg FF's Kunstgræsbane
Aarhus Fremad
Viborg FF's Kunstgræsbane
25.
søndag
13.45
Viborg
Herrer
Senior
Herre Division / Træningskamp • Privat
Energi Viborg Arena
FC Hjørring
Energi Viborg Arena
25.
søndag
14.00
FK Viborg (Div)
Herrer
U17
DBU Jylland Pokal U17 Drenge/11 (2001) • Pulje 1
Viborg FF's Kunstgræsbane
AaB (Liga)
Viborg FF's Kunstgræsbane