Menu

Formandens beretninger for 2017

image
12. marts 2018 kl. 20:33

Bestyrelsens Beretning 2017

 

Vores Superligahold måtte desværre sande at den nye struktur kostede pladsen i den højeste række og vi må i sæsonen 2017-2018 tage til takke med en plads i 1 Division. Der satses på at komme tilbage til Superligaen, men 1. Div. er meget stærk og der er rigtig mange om buddet i en meget lige række.

 

Som alle kan se så er der stadig ikke et nyt klubhus, og der er rigtig mange grunde til at der først nu er kommet fuld skred i udviklingen og nu er tegningerne stort set færdige, men de inviterede byggefirmaer har lov til detalje justeringer for at få byggesummen til at passe. Så når de endelige tegninger er helt klar og en entreprenør er valgt, offentliggøres de endelige tegninger. Henrik Eriksen vil komme nærmere ind på dette i sit indlæg.

 

Beretning fra Ungdomsafdelingen i Viborg FF.

 

Vi startet år 2017, med forventning om at det skulle blive et rigtig godt forår og havde også på fornemmelsen at efteråret kunne blive rigtig godt med det der lå i kortene.

 

Som vanlig er der lidt nyt fra DBU men det skulle ikke give det store for os. Vi havde selv et nyt tiltag på vej, da vi lagde U-16 & U-17 sammen fra sommeren 17, da det ville give en bredere afdeling, da begge årgange er ramt af efterskole, hvilket giver for store udsving i antal spillere og kvalitet for De tilbage blivende spillere i de to årgange.

 

VFF har stadig en lille pige afdeling, men for at det skal virke har vi været nødsaget til, at sammenlægge tre årgange til en afdeling og ligeså lave et samarbejde med OGF i den ældste årgang af vores piger. Begge afdelinger gør det super godt en stor tak til teamet omkring de to afdelinger.

 

Vi har ikke længere noget samarbejde med Hald Ege Efterskole efter sommerferien 17, da det ikke er til gavn for VFF, men kun i deres interesse, vi havde mere afgang end tilgang under samarbejdet, da flere af vores egne flyttede ud til Hald Ege Efterskoles hold, da derved ikke skulle betale kontingent til VFF, ligeledes mistede vi flere af vores egen gamle spillere til andre klubber i Viborg, da hold ånden ikke mere var grøn.

 

Vi har de sidste år arbejdet med at få nye og unge træner til klubben fra egne rækker og dette lykkedes i år, vi har nu 10 unge trænere under 21, hvilket vi er rigtig STOLTE af.

 

U-19

Vi har oplevet en lille tilgang i afdelingen, hvilken tegner godt for fremtiden. Der er kommet en del spillere tilbage fra efterskole, men der er også kommet nye til. Det er gennem året lykkedes at fastholde spillerne og skabe en rigtig god stemning i truppen. I sommeren 17 kunne vi sende en del spillere op til Senior, som havde niveau til Serie 1 og Danmarks-serien.

 

U-17

Vores U-17 havde en udfordring, da de mistede nogle spiller til andre klubber, grundet samarbejdet med HEE, dette har vi forsøgt at rette op på, ved at opsige samarbejdet og fra sommeren 17 sammenlægge U-16 og U-17, hvilket har givet en mere harmonisk afdeling med fastholdelse af spiller niveauet. Sammenlægningen har dog også betydet, at der er enkelte spillere der har valgt at skifte klub, da man havde svært ved at se sig selv spille på 2. holdet. I vores årgang 01, har vi haft ekstra udfordringer da tidligere spillere i klubben har forsøgt at lave deres eget lukket hold i en anden klub, hvilket har betydet at vi har mistet 5 – 7 spillere i denne årgang.

Efter sommerferien fik denne årgang også en ny udfordring, da FKV ikke havde skåret deres trup ned, men kørte med de samme spillere som om der var 2 årgange, dette medførte at vores afdeling fik mellem 6 – 9 spillere ned til hver kamp, hvilket gav trænerteamet mange spekulationer om hvordan man nu skulle klare dette.

 

U-16

De klarede sig godt henover foråret, men var også ramt at en del der var på efterskole. Årgangen var igen i år i Prag for at se om de kunne gentage succesen fra sidste år, det gik dog ikke helt som ventet, men de havde trods alt haft en rigtig god tur. Efter sommeren 17 blev årgangen lagt sammen med U-17, hvilket gav lidt udfordringer, da man nu skulle lære både nye trænere og spillere at kende.

U-15

De spillede stabilt hen over foråret og endte i midten af tabellen, hvilket var et godt resultat. Der var lidt uro i årgangen sidst på foråret, da det stod klart, at denne årgang skulle blive en del af U-17 og ikke som året før U-16. Der blev holdt et par møder hvor det nye trænerteam blev præsenteret, hvilket gav lidt arbejdsro, men alle var spændte på hvordan det nu skulle gå. Den nye årgang efter sommeren har gjort det rigtig godt henover efteråret, hvor de ikke rigtig har mødt nogle modstandere der kunne stille noget op over for holdet.

 

U-14

I foråret var der ingen tvivl om hvad dette hold kunne præstere på banen og de viste det til fulde. Rigtige gode resultater kunne aflæses i tabellen. Efter sommer kom det nye kuld op, det var en meget lille og sårbar årgang, hvor vi havde en meget erfaren træner og en af vores egne unge trænere også, hvilket udgjorde et rigtig godt trænerteam.

 

U-13

Forårs sæsonen var ikke en af de bedste for denne årgang, de mistede dog aldrig motivationen til at spille bold, hvilket kunne ses på det store sammenhold der var. Fra sommeren kom der et meget spændende hold op, der fik ny cheftræner fra sommeren, dog var det en gammel kending af drengene, hvilket var til stor begejstring for alle. Hen over efteråret udviklede spillerne sig rigtig meget og sammenholdet gjorde ligeså.

 

U-12

Der har været enkelte episoder hen over foråret som vi godt kunne havde været foruden, dette fik vi dog løst på bedst mulige måde, både for drengene og for klubben. Årgangen der blev U-12 efter sommer har gjort det rigtig godt, dog har der været udfordringer med at få trænere til c-holdet, hvilket gjorde at vi måtte trække vores c-hold og se de spiller forsvinde til andre klubber, hvilket har gjort ondt i vores grønne hjerter, men trænere til et c-hold hænger ikke på træerne og vi kunne ikke overtale nogle af forældrene til at tage holdet, og de unge mennesker vi havde i stalden var fuldt optaget. Vi håber dog på at se nogle af spillerne igen i fremtiden.

 

U-11

Over hele året har holdene gjort det rigtig godt og vi forventer os meget af de 2 årgange. Det hold der blev U-11 efter sommer har udviklet sig rigtig meget, da der er kommet meget struktur og hold ånd på.

 

 

U-6 / U-10

 

Her er en kæmpe gruppe af unge mennesker som skal udvikles til små individuelle personer, hold spiller og gode kammerater. Her er alle trænere et vigtigt værktøj og det er dejligt at se, at så mange gerne vil hjælpe til både med stort og småt, alle hænder tages imod med tak, da det er i disse årgange, at kilen til gode fodboldspillere/mennesker/kammerater dannes. Selv om vi kan se en god tildens, så bliver det stadig svært at rekruttere trænere som ikke har børn i disse årgange, det bliver også svære at få forældrene til at give en hånd med, det bliver mere og mere en institution med børnepasning end en fodboldklub. Der har i disse årgange også været et stort frafald på spillere, hvilket nok grunder i den nye skolereform med lange dage.

 

Vi har igen været ude til turneringer i udlandet samt været til Vildbjerg Cup og har haft vores eget start op cup i FEB 2017, hvor holdene har fået gode resultater og oplevelser med hjem til klubben.

 

Sluttelig vil vi omtale det nyt tiltage som blev implementeret i foråret 17 nemlig ” Den grønne tråd ”, som har været længe under vejs. Vi glæder os til at se, hvordan det hele vil komme til at køre. Vores ungdoms koordinator har holdt møder med trænerne og årgangsformændene, for at implementere og tjekke op på, at alle er med på hvad der skal ske, når ” Den grønne tråd ” nu er sat i værk. Ligeså er der allerede planlagt en workshop i JAN 18, hvor vores værdier og kodeks er i højsæde, vi arbejder efter HEART begrebet, som vi skal have udbredt blandt alle vores trænere, spillere og forældre, der er på nuværende tidspunkt tilmeldt ca. 50 til denne workshop, hvilket er dejligt at se at så mange bakker op om, da det er mange år siden, at vi har kunne være så mange til et møde. I den forbindelse vil være gerne takke Henrik Jessen og Morten Frost Madsen for deres store arbejde i forbindelse med denne dag. Vi i ungdom og bestyrelsen, ser frem til at arbejde videre med alt det der måtte komme op på dette møde, især at skulle arbejde med HEART begrebet vil vi gælde os til, så vi i fremtiden kan få fælles fodslag om vores klub.

 

Slutteligt vil vi give et opråb fra ungdomsafdelingen, om at det er nødvendigt at investere midler og tid, for at fastholde og udvikle ungdoms spillere, men også tænke på at investere i klubbens renommé, så vi stadig er en attraktiv klub at spille i for en ungdomsspiller som ikke kun er et supertalent, men ” bare ” er en alm. spiller/betaler. Vi har gennem de sidste år kunne konstatere, at der ikke har været midler til at løfte alle trænere op på det niveau som vi gerne ville have og at vi gang på gang har skulle sige nej til holdene når de har spurgt om tilskud til div. ting, så vi håber på, at der vil komme nye spillere til, eller på anden måde blive tilført lidt til ungdom, da det jo som bekendt ” koster penge at tjene penge ”.

 

En stor tak til samtlige af vores trænere/ledere/årgangsformænd for dette år, vi ser frem til et godt samarbejde i det nye år.

 

Seniorlederberetning 2017

 

Foråret 2017

 

Jyllandsserien

Vi spillede i Jyllandsserie 1 i foråret. Endelig havde vi igen chancen for at spille VFF amatør i Danmarksserien. Det lykkedes – vi fik en flot 2. plads efter Hedensted og dermed oprykning til DS.

Renes tropper endte med 28 p – 14 kampe. Målscore 36-19.

 

Serie 2

Serie 2 med Svend Aage og Flemming ved roret spillede en meget jævn sæson. Vi endte på en 5. plads med 19 p – 14 kampe.

 

Serie 4

Serie 4 havde et meget spændende forår. Gennem hele turneringen fulgtes SIK og VFF ad som suveræne tophold. Inden sæsonens sidste kamp mellem VFF og SIK på Kirkebækvej var alt åbent. Heldigvis trak vi det længste strå og rykkede op i serie 3. 30 p – 14 kampe.   

 

 

Efteråret 2017

Danmarksserien

Endelig i DS. Vi startede lidt nervøst ud. 5 første kampe = 5 point. Vi fortsatte udviklingen af spillerne og holdet. Vi blev stærkere og stærkere som sæsonen skred frem. Vi ligger før forårssæsonen på en 4. plads med 23 p. – 14 kampe. Det må siges at være absolut godtaget for vort 1. hold. Vi glæder os til at følge holdet til foråret.

 

 

 

Serie 2

Svend Aage fik ny assistenttræner – Dan Lauridsen. De fik et rigtigt godt efterår. Holdet vandt suverænt deres pulje med 37 p – 14 kampe og en målscore på 53-13. Så STORT tillykke med oprykningen. Vi har et meget talentfuldt hold, som bliver spændende at følge fremover. 

 

 

Serie 3

Christoffer og Mads overtog holdet til efterårssæsonen. Der har været nogle store udfordringer med at sætte hold. Det gjorde at holdet fik store problemer med at holde sig i rækken. Med gode præstationer sidst på sæsonen, lykkedes det heldigvis os at blive i rækken. Vi fik en befriende 6. plads.

 

 

Serie 5

Holdet som Frantz kører med hård hånd. Store udfordringer med at samle spillere til kampene. Alligevel ender holdet på en meget fin 2. plads. 10 kampe – 18 point. Lidt imponerende Vi håber meget på at træningsmoralen vil stige betydeligt her i foråret.

 

  

Igen et supergodt år for seniorafdelingen. 3 oprykninger i 2017. + et ekstra hold (S5)

Så nu har vi DS, S1, S3 og S5.

 

Vi har det socialt fantastisk godt. Vi har en god træningsmoral på de to første hold. Det er der mange klubber der misunder os. DS træner 3 gange om ugen, S1+3 træner 2 gange om ugen og S3+5 træner 1 gang om ugen. Kæmpe tak til hjælpere og trænere i seniorafdelingen 2017: Rene, Brian, Asbjørn, Martin, Svend Aage, Flemming, Dan, Christoffer, Mads og Frantz.

 

 

 

De sportslige mål med 2018 er, at DS skal forblive i rækken. Serie 1 skal som minimum være i top 4 og dermed spille med om oprykningen til JS. Serie 3 skal vi lige have stabiliseret i foråret og være med i oprykningskampen til efteråret. Serie 5 skal være der for ”hyggespillerne” – med det skal være nemmere at sætte holdet. Nogle gange er der alt for mange afbud til seniorafdelingens kampe. Det må vi kunne gøre bedre.

 

Vi vil fortsætte med at satse på unge spillere af egen avl. Det har vi haft stor succes med. Vi får igen nogle rigtig gode spillere op i seniorafdelingen til sommer – det glæder vi os meget til.

 

Frivillighed

 

Hvad er frivillighed?


De fleste ved jo godt hvad det er, hvad det indebærer: At man uden nogen betaling yder et stykke arbejde til glæde for rigtig mange. Eller er det forkert?

 

Vi har i dag i VFF omkring 100 frivillige træner/leder der giver en hånd med omkring vores kerneområde: Fodbold. Det er rigtig dejligt, og uden jer ville vi ikke kunne eksistere. I yder en kæmpe indsats og brænder for at hjælpe vores klub, Jeres klub! TAK FOR DET!!

 

Det er alt sammen fint, men hvor halter det så? Som I ved har vi problemer med nogle gange at skaffe træner nok, men her forsøger vi at rekruttere flere unge og som I kan se i Ungdomsberetningen er det lykkedes at få 10 unge ombord. Virkelig en god indsats!

 

Men så er der resten af det frivilligheden også drejer sig om. Vi ser ufattelig mange forældre der er ser os som en pasningsordning, ”kør ungen til Kirkebækvej, vend om og kom tilbage 1½ time senere”. Og hvad der sker i klubben er uinteressant. Tidligere, for bare 10 – 15 år siden, var forældre meget mere engageret i en fodboldklub en gymnastikforening osv. I dag så ”Vi betaler kontingent, så må det være nok”. Skal vi hjælpe: HVAD FÅR VI FOR DET!!                   Samfundet har udviklet sig til et meget ”mig” samfund, hvor det at hjælpe ikke lige ligger lige for… ”Jeg har jo travlt med mit job, og der er så meget andet..” Og med sikkerhed så gør vi kun noget hvis vi får noget for det. Men det er jo netop det at man gør: Man FÅR noget for det. Alt hvad der indtjenes ved arrangementerne fordeles til hele Klubben. Din Klub!

 

Konsekvensen for at drive en klub som vores uden hjælp, og dermed indtjening til klubben, kan blive at alle kontingenter som minimum fordobles. Som minimum!

 

Det er der vist ingen der ønsker og det vil gå meget stærkt ud over de svageste i vort samfund.

 

Så hvorfor gider man ikke give en hånd med? (Hvad får jeg for det… )  I klubhuset har vi opsat A3 poster med et råb om hjælp, med konkrete opgaver og datoer. Samme skrivelse er udsendt til alle træner/leder med besked om at fordele til alle forældre/E-mail adresser. Vi har samtidig sendt dem rundt via DBU til ALLE medlemmer i VFF (Ca. 550 i alt). Det må da give et eller andet.

 

Indtil i dag, d. 24/2-2018 har jeg modtaget 2 tilmeldinger. TO!!!

 

I som deltager i dag er jo enten spiller i VFF eller Træner/Leder, og måske er det ikke lige jer der skal en ”røffel”, men jeg håber I nu vil gå ud til alle i jeres respektive afdelinger og bede folk om at give en hånd med. Det er IKKE som træner eller holdleder. Så det der er brug for, er nogle timer 1 – 2 gange om året, og bliver vi rigtig mange, f.eks. 35 – 40 frivillige, kan det være man fuldstændig slipper. Men det er nødvendigt at vi alle forsøger at give en hånd med. Også vores ældste spille trupper fra U-19 samt senior må også MEGET gerne give en hånd med. Indtægterne fordeles jo til alle i hele VFF.

 

Så kære allesammen: Gå nu ud og forsøg at finde én eller to der vil hjælpe nogle timer!!!


Personale / Klubhus

 

Som det er alle bekendt stoppede Steffen i kantinen i begyndelsen af 2017 og vi vil gerne takke ham for en stor indsats for VFF. Som erstatning for Steffen fik vi Michael ombord, idet vi ønskede at udvikle kantinen til et sted hvor vi også kunne tilbyde mere end ”en Fransk Hotdog”. Ikke at der ikke skal være plads til dette, men vi ønsker gerne mere liv i klubhuset, og muligheden for at spise et godt måltid, måske efterfulgt af en fodboldkamp på TV kan være med til at skabe dette.

 

Michael måtte desværre grundet sygdom melde fra da hans skulder ikke kunne holde til arbejdet med madlavning etc. Som erstatning har vi lavet en aftale med Frantz om at han overtager kiosken indtil vi er i det nye hus. Allerede nu kan vi se at det er lykkedes Frantz og hjælperne med enkle midler at få mere aktivitet i huset. Tak for det!

 

Det er et gammelt hus, og Jørgen og Frantz gør hvad de kan for at holde sammen på det, og Jørgen arbejder med at få det udenoms-anlæg til at se ordentligt ud samt banerne gode og spilbare. En stor tak skal lyde til Jørgen og Frantz for deres store indsats.

 

Viborg FF A/S

 

Noget af et “Granatnedslag” ramte A/S’et i den sidste kamp mod Helsingør, da nedrykningen var en realitet. Derefter trænerfyring. Derefter et par rigtig VFF trænere og endelig lidt succes på banen har så siden gjort at målsætningen om at rykke op i Superligaen ikke er et urealistisk mål. Men det bliver hårdt i den meget tætte 1 Division.

 

Sammen med den professionelle afdeling har vi afholdt en mængde møder for at få de sidste brikker på plads i det nye hus. Det har været et rigtig fint arbejde med respekt for begge parters ønsker og ideer, samt involveringen af eksterne parter. Sammen er vi noget stærkere…!


Vi glæder os alle til det nye hus står færdigt, men nok allermest alle de ansatte spiller i A/S’et. De omklædningsfaciliteter vi har nu, findes ikke andre steder i nogen professionel klub i Danmark, eller måske i Europa… Men nu er der lys for enden af tunnellen og det er IKKE et tog der kommer imod os 😊

 

Viborg Kommune

 

Som jeg sikkert nævnte sidste år, er der nok der brokker sig over Kommunens indsats på forskellige områder. Selvfølgelig, vil vi gerne have klippet græsset lidt oftere, gerne have lidt flere mål, tilskud til det ene og andet. Men generelt må vi sige at vi i Kommunen har en rigtig god partner, der virkelig behandler os som en partner.

 

Kommunen har været medspiller i høj grad omkring det nye Sport og Vandforum. Og det betyder rigtig meget at der ikke er modstand når man kommer med ideer om hvorledes byggeriet kan anvendes osv. Så tak for hjælpen indtil nu, vi glæder os til den fortsatte støtte!

 

Afslutning

 

Som det fremgår af regnskabet kommer vi ud med et lille overskud i dette regnskabsår, men næste år ser det værre ud. Det er derfor at jeg i særdeleshed slår meget hårdt på den frivillige hjælp. Vi er for næste sæson nød til at budgettere med et mindre underskud idet vores kontingent indtægter er faldet

Samt vi forudser et fald i indtægterne som vi har fået via udlodningsmidlerne. Af samme grund er vi nødt til at justere kontingentet en smule. Især nødvendigt når vi nu i Amatørafdelingen skal til at bygge for ca. 25 Mill…….

 

I 2019 ser det anderledes ud, vi har et ny klubhus med tids svarende faciliteter og vore baner er generelt ikke så ringe, så vi vil kunne tilbyde et fantastisk anlæg til fodbold, så det glæder vi os alle meget til.

 

I bestyrelsen sker der en stor udskiftning, idet Niels Erik, Knud og Tanja træder ud og vi får nye kræfter ind. Jeg vil her gerne sige et kæmpe TAK for den store indsats som I har gjort for VFF. I har om nogen været definitionen af en frivillig og ydet en kæmpe indsats uden nogen betaling!

 

Vi glæder os alle til den nye sæson med alle de vundne kampe og nok også et par enkelte kampe, men for alle gælder det, at det drejer sig om at vi har det sjovt ved at spille i VFF.

 

Med disse ord overlader jeg beretningen til Generalforsamlingen.

 

Arne Augustinussen

Formand